Lyxig inpackning för torrt hår

Ett härligt fuktgivande hårserum för torrt hår och hårbotten. Jojobaoljan syresätter hårsäckarna samtidigt som den rengör både hår och hårbotten. Honung hjälper håret att behålla fukt, är fullt av näringsämnen och ger ett glansigt och mjukt hår. Arganoljan återfuktar på djupet, gör håret lättare att reda ut, motverkar friss och gör håret silkeslent.

Sheasmöret ger den fluffiga konsistensen utan att vara alltför fet och hjälper till att förhindra överproduktion av sebum (fett) i hårbotten. Tisteloljan stimulerar hårtillväxten, ger håret näring och sägs till och med kunna hjälpa mot håravfall. Ja, du hör ju, rena lyxkuren för håret!

Ingredienser

7,5 ml/ 1,5 tsk E-vitamin
75 ml/ 0,75 dl Jojobaolja
65ml/ 0,5 dl + 1 msk Tistelolja
30 ml/ 2 msk Arganolja
93 g Sheasmör

Valfritt:

30 ml/ 2 msk Honung

Tillverkning

Värm upp Sheasmöret försiktigt i ett vattenbad, fingervarmt räcker. Ta smöret från plattan. Rör ev. ner honungen tills den löst upp sig. Addera resterande ingredienser, ställ in i frysen för att svalna och stelna, ta ut efter ca 15 minuter. Vispa sedan med elvisp tills blandningen får en fluffig och härlig konsistens. Skeda upp i en glasburk. Förvaras svalt.

Användning

Skölj igenom håret med varmt vatten. Massera in hårserumet i hårbotten och dra sedan ut i längderna. Kamma igenom försiktigt med en glestandad kam. Vira in håret i en handduksturban och låt sitta minst 20-40min, tvätta sedan ur håret med din vanliga hårtvål eller schampo. Upprepa en gång per månad eller vid behov.

LYXIG INPACKNING - RAW

Lyxig inpackning hår

LYXIG INPACKNING - NEUTRAL

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Hej.

  Jag har torra längder men också lite torr och flagande hårbotten, inget kli men får lätt fett hår. Såg att ni nu fått in neemolja, skulle den kunna användas i det här receptet?

  Tack på förhand för råd och hjälp utöver era fina produkter .

  Mvh Lisa

  1. Ja, det kan du absolut lägga till. Ungefär en matsked Neemolja skulle vara lagom.

 2. Hej hej!
  Ungefär hur länge kan inpackningen förvaras när den står svalt?

  1. Hej! Utgå ifrån det kortaste datumet av de ingredienser du har haft i! 🙂

 3. Hej!

  Kan man använda detta för fett hårbotten också? 🙂

  1. Hej!
   Absolut, då räcker det med att applicera i längderna på håret.

Lämna ett svar

Stäng meny
Varukorg