Lyxig inpackning för torrt hår

Ett härligt fuktgivande hårserum för torrt hår och hårbotten. Jojobaoljan syresätter hårsäckarna samtidigt som den rengör både hår och hårbotten. Honung hjälper håret att behålla fukt, är fullt av näringsämnen och ger ett glansigt och mjukt hår. Arganoljan återfuktar på djupet, gör håret lättare att reda ut, motverkar friss och gör håret silkeslent.

Sheasmöret ger den fluffiga konsistensen utan att vara alltför fet och hjälper till att förhindra överproduktion av sebum (fett) i hårbotten. Tisteloljan stimulerar hårtillväxten, ger håret näring och sägs till och med kunna hjälpa mot håravfall. Ja, du hör ju, rena lyxkuren för håret!

Lyxig inpackning hår

Ingredienser för lyxig inpackning - raw

Ingredienser för lyxig inpackning - neutral

Ingredienser:

Valfritt:

 • 30 ml/ 2 msk Honung

Gör så här:

Värm upp Sheasmöret försiktigt i ett vattenbad, fingervarmt räcker. Ta smöret från plattan. Rör ev. ner honungen tills den löst upp sig. Addera resterande ingredienser, ställ in i frysen för att svalna och stelna, ta ut efter ca 15 minuter. Vispa sedan med elvisp tills blandningen får en fluffig och härlig konsistens. Skeda upp i en glasburk. Förvaras svalt.

5

Användning

Skölj igenom håret med varmt vatten. Massera in hårserumet i hårbotten och dra sedan ut i längderna. Kamma igenom försiktigt med en glestandad kam. Vira in håret i en handduksturban och låt sitta minst 20-40min, tvätta sedan ur håret med din vanliga hårtvål eller schampo. Upprepa en gång per månad eller vid behov.

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Jättehärlig och mjukgörande inpackning. Det behövs väldigt lite så därför undrar jag om man kan använda den till något annat? Hudkräm eller curl cream?

  1. Ja, försök! Man kan ofta vidareutveckla sina blandningar med små korrigeringar!

 2. Hej
  Går det att byta jojobaoljan till en annan? Har beställt allt det andra. Men den var slut just då.

  Med vänlig hälsning Meliza ,

  1. Jojobaolja är en fantastisk basolja med egenskaper som inte hittas hos de andra vegetabiliska oljorna, så tyvärr är jojobaoljan inte utbytbar.

   /Kemikalieklok

 3. Hej!

  Kan man använda detta för fett hårbotten också? 🙂

  1. Hej!
   Absolut, då räcker det med att applicera i längderna på håret.

 4. Hej hej!
  Ungefär hur länge kan inpackningen förvaras när den står svalt?

  1. Hej! Utgå ifrån det kortaste datumet av de ingredienser du har haft i! 🙂

 5. Hej.

  Jag har torra längder men också lite torr och flagande hårbotten, inget kli men får lätt fett hår. Såg att ni nu fått in neemolja, skulle den kunna användas i det här receptet?

  Tack på förhand för råd och hjälp utöver era fina produkter .

  Mvh Lisa

  1. Ja, det kan du absolut lägga till. Ungefär en matsked Neemolja skulle vara lagom.

Kommentarer är stängda.

Stäng meny
Varukorg

6