Lyxig inpackning för torrt hår

Publicerat av Kemikalieklok den

Ett härligt fuktgivande hårserum för torrt hår och hårbotten. Jojobaoljan syresätter hårsäckarna samtidigt som den rengör både hår och hårbotten. Honung hjälper håret att behålla fukt, är fullt av näringsämnen och ger ett glansigt och mjukt hår. Arganoljan återfuktar på djupet, gör håret lättare att reda ut, motverkar friss och gör håret silkeslent.

Sheasmöret ger den fluffiga konsistensen utan att vara alltför fet och hjälper till att förhindra överproduktion av sebum (fett) i hårbotten. Tisteloljan stimulerar hårtillväxten, ger håret näring och sägs till och med kunna hjälpa mot håravfall. Ja, du hör ju, rena lyxkuren för håret!

Ingredienser

7,5 ml/ 1,5 tsk E-vitamin
75 ml/ 0,75 dl Jojobaolja
65ml/ 0,5 dl + 1 msk Tistelolja
30 ml/ 2 msk Arganolja
30 ml/ 2 msk Honung
93 g Sheasmör

Tillverkning

Värm upp Sheasmöret försiktigt i ett vattenbad, fingervarmt räcker. Ta smöret från plattan. Rör ner honungen tills den löst upp sig. Addera resterande ingredienser, ställ in i frysen för att svalna och stelna, ta ut efter ca 15 minuter. Vispa sedan med elvisp tills blandningen får en fluffig och härlig konsistens. Skeda upp i en glasburk. Förvaras svalt.

Användning

Skölj igenom håret med varmt vatten. Massera in hårserumet i hårbotten och dra sedan ut i längderna. Kamma igenom försiktigt med en glestandad kam. Vira in håret i en handduksturban och låt sitta minst 20-40min, tvätta sedan ur håret med din vanliga hårtvål eller schampo. Upprepa en gång per månad eller vid behov.

Kategorier: DIY - ReceptHårvård

2 kommentarer

Lisa · 18 november, 2018 kl. 10:32

Hej.

Jag har torra längder men också lite torr och flagande hårbotten, inget kli men får lätt fett hår. Såg att ni nu fått in neemolja, skulle den kunna användas i det här receptet?

Tack på förhand för råd och hjälp utöver era fina produkter .

Mvh Lisa

    Kemikalieklok · 22 november, 2018 kl. 08:10

    Ja, det kan du absolut lägga till. Ungefär en matsked Neemolja skulle vara lagom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0