Rumpsalva

Rumpsalva

Lite röd om rumpan? Konventionella babyvårdsprodukter är ofta baserade på petroleumbaserade mineraloljor som täpper till huden och inte har något näringsinnehåll. Lägg till allergiframkallande doftsättning och konserveringsmedel så kanske den där krämen på butikshyllan inte längre känns så lockande att smörja en liten med. Här är istället en fantastiskt mjukgörande och irritationsstillande ekologisk rumpsalva gjord på helt giftfria råvaror och med en mild, naturlig doft av choklad. Rumpsalvan smälter snabbt vid hudkontakt för att göra den extra lätt att applicera.

Ingredienser:

 • 14 g  / 15 ml / 1 msk kakaosmör
 • 19g / 20 ml / 4 tsk sheasmör
 • 15 ml / 1 msk aprikosfröolja
 • 5 ml / 1 tsk Jojobaolja

Gör så här:

Smält Sheasmör och Kakaosmör i vattenbad på medeltemperatur. Ta sedan av från värmen och tillsätt de flytande oljorna. Häll upp i 60 ml glasburk och låt svalna. Svalnar snabbare i kyl, men går bra att förvara i rumstemperatur när väl stelnad.

 

RUMPSALVA - RAW

3

Lång, se bäst-före datum på förpackningarna (oftast ca 1,5 år).

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Hur är denna att använd till en röd snippa? Bättre med ren kokosolja där? Tänker att det är ju en öppning rakt in i kroppen.

  1. Det är bara rena, milda ingredienser i den här så den kan användas externt i hela underlivet. Kokosolja går också bra, testa vad som funkar bäst för er!

 2. Hej! När jag gör detta recept så blir det oljigt, det stelnar inte eller ser krämigt ut.. Va gör jag för fel? Har testat två gånger.

  1. Hej!
   Ställ in salvan i kylen för att den ska stelna snabbare. I rumstemperatur kan det ta upp till en dag innan den stelnar. Lycka till!

 3. Hej,
  Jag gjorde denna men den stelnar inte. Ska sen stelna i kylen och sen förvaras i rumstemperatur?
  Min har stått i rumstemperatur sen jag gjorde den, och den är helt flytande…

  1. Hej!

   I rumstemperatur tar salvan många timmar att stelna, räkna med en halvdag åtminstone. Det går bra att sätta in burken i kylen om du vill att den ska stelna snabbare 🙂

Lämna ett svar

Stäng meny
Varukorg

6