DIY – Lugnande lotionbar för torra händer

Publicerat av Kemikalieklok den

Lugnande lotionbar för torra händer

Aprikosfröoljan är rik på E- och K-vitamin. Den sistnämnda vitaminen hjälper till att strama åt huden och kompensera för rynkor som kan uppstå vid K-vitaminbrist. Oljan är lika fantastisk på babyhud som mot rynkor i förtid njut av mjukgörande och utslätande hudvård för hela kroppen med aprikosolja som ingrediens!

Sheasmöret är återfuktande och rikt på både vitamin E och A som tillsammans gör huden mjuk och elastisk. Sheasmöret har antiinflammatoriska egenskaper och innehåller antioxidanter. Detta gör sheasmöret extra bra på att lugna irriterad och skadad hud. Välj ett ekologiskt och oraffinerat smör för att få med så mycket näringsämnen som möjligt.

Bivax är både antiviralt, antibakteriellt och antiinflammatoriskt, en riktig fighter mot the bad guys och ett måste i varje husapotek! Bivax kapslar in fukt utan att täppa igen hudens porer samtidigt som det skyddar huden mot väder, vind och föroreningar. Vaxet är dessutom rikt på Vitamin A som motverkar tunna rynkor och andra ålderstecken. Bivaxet läker inte bara torr och skadad hud utan håller kvar fukten i huden för att motverka fortsatt uttorkning.

Kamomill har en mild och behaglig doft och används för sin lugnande verkan på hud, mage och sinne. I hudvård används kamomillblommor för att lugna röd och irriterad hud.

Ringblomman har länge använts som läkeväxt. Den lugnar irritation och stimulerar läkeprocessen i huden.

Ingredienser:

  • 40 ml Ekologisk Aprikosfröolja
  • 120 ml Ekologiskt Sheasmör
  • 5g torkade kamomillblommor
  • 10g torkade ringblommor
  • 80 ml Ekologiskt bivax

Gör så här:

Börja med att göra en oljeinfusion av de torkade blommorna. Värm ugnen till 100 grader, stäng sedan av. Lägg blommorna i en liten ugnsfast form och täck med Aprikosfröoljan och sheasmöret. Låt sedan oljeblandningen dra i eftervärmen i 4-5 timmar. Sila blandningen genom en tesil eller muslinduk. Om det behövs, häll på mer aprikosfröolja, du behöver 120 ml oljeinfusion.

Värm oljeinfusionen och bivaxet tillsammans över vattenbad tills bivaxet smält helt. Häll upp blandningen i silikonformar, bakformar, eller en fyrkantig ugnsform och låt stelna. Har du hällt upp dem i en ugnsform kan du sedan skära dina lotion bars i lagom stora bitar.

Lotion bars förvaras med fördel inlindat i bakplåtspapper.

Kategorier: Recept

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0