Recept på utmärkt lockkräm!

Sheasmör är en naturlig mjukgörare som återfuktar håret på djupet. Honungen och sheasmöret i lockkrämen hjälper håret att hålla kvar fukten, krämen är dessutom full med vårdande oljor och e-vitamin som ger mjuka och glansiga lockar.

Ingredienser:

 • 80 ml/ 74 g Raw Ekologiskt Sheasmör
 • 75 ml/ 0,75 dl Tistelolja
 • 30 ml/ 2 msk Jojobaolja
 • 10 ml/ 2 tsk Arganolja
 • 5 ml/ 1 tsk Honung
 • 5 ml/ 1 tsk E-vitamin

Användning:

Ta en fluffig klick lockkräm i handen. Fluffet gör doseringen enklare och håller ingredienserna jämnt fördelade i krämen, när krämen ska fördelas i håret tas den upp extra bra om du värmt den genom att gnugga handflatorna först. Applicera i topparna på blött hår. Har du krusigt hår kan du använda generöst med lockkräm, har du vågigt hår som du vill ge lite extra liv räcker det med en liten klick. Låt håret lufttorka eller använd en diffuser på hårtorken för att bevara lockarna.

Tillverkning:

Värm sheasmöret lätt i ett vattenbad tills det är mjukt. Lös upp honungen i det ljumna sheasmöret. Ställ in i frysen en kort stund tills blandningen har svalnat. Vispa sheasmörsblandningen fluffig med hjälp av en elvisp. Tillsätt övriga ingredienser och vispa ytterligare någon minut. Häll upp i glasburk. Färdigt!

Tips: Använd en glasburk och vispa med endast en av visparna i elvispen så går det snabbt och smidigt att få till ett härligt fluff.

Tips

Har du torrt hår som älskar olja? Testa att öka mängden arganolja och dra ner på tisteloljan.

Hår som är känsligt för olja? Uteslut arganoljan helt och tillsätt 10 ml extra av tisteloljan istället.

E-vitamin är ett naturligt konserveringsmedel som ökar hållbarheten på produkten. Lockkrämen håller minst ett halvår, troligtvis längre, beroende på hur färska ingredienserna är. Är det varmt ute bör den förvaras i kylen för att behålla sin fluffiga konsistens.

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Hej
  Tänkte testa på att göra lockkrämen,men undrar vad det ska vara för honung i receptet?
  Ska jag tänka att hård eller flytande är bäst generellt till hud och hår?
  Tusen tack för all kunskap du sprider!

  1. Hej!

   Vilken fast honung som helst går bra!
   Flytande honung är tyvärr ofta väldigt processad eller utspädd, så den väljer vi gärna bort.
   Tack för dina ord, lycka till med lockkrämen!

 2. Hej!

  Tänkte pröva att göra denna lockkräm men undrar om man kan lägga till en eterisk olja – för att få till en fin lukt! Funkar det ? Och i så fall kan man lägga till det i alla era recept ?

  1. Hej!

   Vi har valt att inte ha eteriska oljor i recepten eftersom de innehåller allergiframkallande ämnen. Men vill man tillsätta så kan man såklart göra det!

Kommentera

Varukorg
×

Kundvagn