DIY – Recept på utmärkt lockkräm!

Publicerat av Kemikalieklok den

Sheasmör är en naturlig mjukgörare som återfuktar håret på djupet. Honungen och sheasmöret i lockkrämen hjälper håret att hålla kvar fukten, krämen är dessutom full med vårdande oljor och e-vitamin som ger mjuka och glansiga lockar.

Ingredienser:

  • 80 ml Raw Sheasmör
  • 75 ml Tistelolja
  • 30 ml Jojobaolja
  • 10 ml Arganolja
  • 5 ml Honung
  • 5 ml E-vitamin

Användning:

 Ta en fluffig klick lockkräm i handen. Fluffet gör doseringen enklare och håller ingredienserna jämnt fördelade i krämen, när krämen ska fördelas i håret tas den upp extra bra om du värmt den genom att gnugga handflatorna först. Applicera i topparna på blött hår. Har du krusigt hår kan du använda generöst med lockkräm, har du vågigt hår som du vill ge lite extra liv räcker det med en liten klick. Låt håret lufttorka eller använd en diffuser på hårtorken för att bevara lockarna.

Tillverkning:

Värm sheasmöret lätt i ett vattenbad tills det är mjukt. Lös upp honungen i det ljumna sheasmöret. Ställ in i frysen en kort stund tills blandningen har svalnat. Vispa sheasmörsblandningen fluffig med hjälp av en elvisp. Tillsätt övriga ingredienser och vispa ytterligare någon minut. Häll upp i glasburk. Färdigt!

Tips: Använd en glasburk och vispa med endast en av visparna i elvispen så går det snabbt och smidigt att få till ett härligt fluff.

Tips

Har du torrt hår som älskar olja? Testa att öka mängden arganolja och dra ner på tisteloljan.

Hår som är känsligt för olja? Uteslut arganoljan helt och tillsätt 10 ml extra av tisteloljan istället.

E-vitamin är ett naturligt konserveringsmedel som ökar hållbarheten på produkten. Lockkrämen håller minst ett halvår, troligtvis längre, beroende på hur färska ingredienserna är. Är det varmt ute bör den förvaras i kylen för att behålla sin fluffiga konsistens.

Kategorier: Recept

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0