Hårbottenmask för ömma hårbottnar

Gurkörtsolja & Nattljusolja hjälper din ömma hårbotten

Gurkörtsolja är den vegetabiliska oljan som innehåller mest GLA. GLA är en förkortning av gamma-linolensyra syra, vilket är en mästare på att reparera och lugna din irriterade och känsliga hud som finns i hårbotten.

Nattljusoljan återfuktar och ger näring till en utsatt hårbotten, och gör återhämtningen snabbare.

Om man har torr hårbotten som även känns öm så är det en hårbottenmask med gurkörtsolja och nattljusolja som kan göra susen. Dessa oljor mår bäst av att inte värmas upp, varav detta recept består av en enkel blandning som görs av rumstempererade oljor.

[klok]

hårinpackning: Torr & öm hårbotten

1
2
3
  • 40 ml [klok] Gurkört
  • 30 ml [klok] Arganolja
  • 30 ml [klok] Nattljus

Mixa alla ingredienser i en behållare och applicera sedan med fingrarna i hårbotten, massera. Lämna i över natten och tvätta håret som vanligt på morgonen.

Upprepa vid behov, men fler gånger än 1 per vecka är inte nödvändigt.

 

4

HÅRBOTTENMASK FÖR ÖM & TORR HÅRBOTTEN

7

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Kan man halvera den här masken? Har så tunt hår så behöver inte så mycket. Den här masken är väl bra också för hårlängderna, inte bara för hårbotten? Eller?
    Christina

    1. Det går alldeles utmärkt att köra halv sats! Den är även bra för hårlängderna, men låt då inte masken sitta i över natten.

    2. Även om man har tunnt hår behöver man inte göra halva satsen. Dessa oljor kan vara blandade med varandra i månader. Titta bara på det tidigaste utgångs datumet på oljorna.

Lämna ett svar

Stäng meny
Varukorg

8