Neemolja

109,00 kr

100 ml

I lager

Beskrivning

Neemoljan har använts i tusentals år, och främst inom Ayurveda. Man talar om fantastiska effekter på eksemhud, psoriasis och akne, men ändå är oljan kanske mest känd som en underbar ingrediens i hårprodukter, där den sägs hjälpa mot allt från mjäll till ökad hårväxt. Med den rikliga mängden nyttiga fettsyror och det höga vitamininnehållet kanske det inte är så konstigt? Oljan innehåller ett naturligt insektsmedel och kan därför även användas i t.ex. hemmagjort myggmedel.

Sina fantastiska egenskaper till trots är det ändå många som tvekar inför att använda den i sin kroppsvård. Det beror på att den har en stark lukt, som närmast påminner om stekt lök. Den blir dock inte alls lika påtaglig när den späds ut, vilket den bör, i t.ex. inpackingar eller hudkrämer. Vi tycker ändå bäst om att använda den i “wash off”-produkter, som tvättas av kroppen innan man ger sig ut på stan och det är främst den typen av Neemolje-recept ni kommer hitta här på hemsidan.

Neemoljan är trögflytande och kan till och med stelna vid temperaturer under 20 grader. Den är också väldigt potent och ska inte användas i barnprodukter.

Mer information

Vikt 0.199 kg
INCI:

Cannabis Sativa Seed Oil

Extraktionsmetod:

Kallpressning

Ekologisk märkning:

Soil Association

Förpackning:

Glasflaska med metallkork, återanvändningsbar!