Säkerhetsrakhyvel

499,00 kr

Slut i lager

Beskrivning

En underbar klassisk säkerhetsrakhyvel i stål och trä. Bladen byts enkelt genom att skruva isär de tre delarna, placera rakbladet i rakhuvudet och skruva ihop igen.

Tillverkningsprocessen för rakhyveln vilar på tre hörnstenar:
1. Minska avfallet
2. Reducera globalt klimatavtryck
3. Bevara naturens resurser.

Passar män och kvinnor från topp till tå!

5 dubbeleggade rakblad i rostfritt stål ingår.

Tips: Lösgör rakhuvudet lätt genom att snurra på handtaget för att snabbt och enkelt rengöra hyveln efter rakning.

Mer information

Material

Ekologiskt odlad bambu och stål

Kemikalier

Med en säkerhetsrakhyvel slipper man onödiga kemikalier. Vanliga rakhyvlar har ”mjukgörande” remsor som kan innehålla över 50 olika kemikalier varav flera är hormonstörande, allergiframkallande eller miljögiftiga.

Emballage

Rakhyveln är förpackad i en kartong av ofärgad och återvunnet papper. Rakbladen ligger i små individuella papperskuvert. Inga individuella plastförpackningar har använts från det att produkten tillverkats och fraktats till att den levereras hem till dig. Det du beställer från oss är fritt från plast, även bioplast. Vi använder endast återvinningsbara förpackningar och emballage.

Miljö

Vanlig rakhyvel rekommenderas man byta ut/byta rakhuvud på efter ungefär en månad för att inte få problem med bakterietillväxt (röda prickar) eller att bladen blir slöa. Oavsett om det är ett huvud eller en hyvel som slängs så består de av en kombination av plast och metall som inte går att separera för återvinning. För varje år du använder en säkerhetsrakhyvel besparar du miljön tillverkning och avfallshantering för 12 plasthyvlar! Rakbladen är såklart återvinningsbara, men lägg dem i en annan metallförpackning så ingen råkar skära sig!