Vald:

Mellantandad Utredningskam

165,00 kr

Mellantandad Utredningskam

165,00 kr

I lager

Beskrivning

Att använda en välgjord träkam för utredning är väldigt skonsamt för håret. Den här mellantandade kammen är speciellt lämpad för dig med lite tunnare hår som tycker att en glestandad kam inte får grepp om håret. Den passar både för långt och kort hår. En träkam av god kvalitet med noggrant utformade tänder ger en snällare utredning och hårstråna dras inte i lika hög grad ut eller går av vilket gör håret mindre frissigt och du får färre kluvna hårtoppar.

Oavsett tvättmetod är en träkam för utredning ett utmärkt komplement till svinhårsborsten som är utformad för att vårda håret.  Både kam och borste hjälper till att fördela hårets naturliga olja för att bilda en skyddande, glansgivande hinna över hela längderna.

Plastkammar och massproducerade träkammar har ofta ojämnheter eller skarvar som kan slita på håret. Vår mellantandade kam är noggrant tillverkad för att vara så skonsam som möjligt för håret.

Den mellantandade kammen är gjord för hand av hållbart producerat trä och den är smord med en blandning av linolja och bivax för att hålla sig len och vattentålig. Kammen är helt limfri, för sammanfogning har man istället använt ultraljud för att öppna träfibrerna – satt samman de två delarna – och sedan stängt fibrerna igen på samma sätt. Helt utan bindemedel, lösningsmedel eller andra skadliga kemikalier. Kammen kan därför användas både i torrt hår och för utredning i duschen.

 

Mer information

Vikt0.025 kg
Material

FSC-märkt askträ, linolja, bivax

Kemikalier

Istället för petroleumvax med eventuella tillsatser är kammen ytbehandlad med linolja och bivax. Lim är nästan alltid plastbaserat och kan innehålla biocider och lösningsmedel, den här träkammens två delar har istället sammanfogats helt utan kemikalier med hjälp av ultraljud som öppnar och stänger träfibrerna.  En träkam minskar dessutom behovet för stylingprodukter som ska motverka frissigt och skadat hår.

Emballage

Kammen skickas fäst vid en bit papp utan plastbaserad tejp.
Inga individuella plastförpackningar har använts under leveransen hem till dig. Det du beställer från oss är fritt från plast, även bioplast. Vi använder endast återvinningsbara förpackningar och emballage.

Miljö

Plastkammar tillverkas av ändliga resurser och kan vara väldigt svåra att återvinna. Träkammen är gjord av fullt komposterbara material. Träet som används kommer från från hållbart verkad och FSC-märkt skog, kammen är ytbehandlad med linolja och bivax för att hålla så länge som möjligt. Den är dessutom tillverkad utan lim.

×

Kundvagn